Miljöträning och specialsök

Buffy på Kolmårdens station Buffy på Kolmårdens station

Vilken toppendag! Vi skulle träna specialsök för Eva mellan 10-12, så vi passade på att ta ett pass miljöträning med Buffy på vägen dit. Därför stannade vi nere vid järnvägsstationen i Krokek och jag kollade så att inget tåg var på väg in. Sedan gick vi hela perrongen fram och tillbaka (i mitten, så att vi inte kom för nära kanten) och hon var så duktig! Jag belönade för kontakt och när hon blev för ivrig och drog iväg, stannade jag bara helt sonika tills hon vände sig om och tog något steg mot mig. Efter några repetitioner slutade hon att dra. Duktiga tjej! Passade även på att träna "gå runt" när hon hamnade på fel sida av diverse saker. Vi avslutade med att leka på parkeringen. Så himla bra känsla!

Därefter for vi ned till Åby för att träna för Eva och vi började med teori, det är så himla intressant att få ta del av Evas erfarenheter och tankar. Jag är så tacksam över att jag får ha henne som mentor! Idag tränade vi på golvbana och med två träffar per gång. Det var en sådan där ovanlig gång när allt föll på plats, både för mig och för Leeloo. Passet var välkommet, då det har varit många frågetecken på sistone – räcker vi till? Idag fick jag en glimt av den potential som vi faktiskt har som ekipage och där jag kan bidra med erfarenheter från mitt år på Tullverket, och Leeloo står för söket. Mest av allt kände jag mig avslappnad och trygg, som om jag äntligen har landat i min roll, i mina tankar. Nu tänker jag inte längre be om ursäkt för mig och mina hundar, jag är så trött på alla fördomar. Leeloo är helt grym, trots att hon inte är av bruksras, och det kommer att visa sig att hon klarar av arbetet lika bra som mallar, flattar och schäfrar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln