Omstart

Jösses, här var det fullt med spindelväv och damm! *host, host*

Jag kommer sporadiskt att uppdatera bloggen från och med nu, dels som träningsdagbok för mig själv, dels om vår vardag med träningar och utbildningar och dels med sådant som jag brinner för att prata om, exempelvis hundens beteende, berikning, kuriosa och annat som dyker upp i skallen. 

Just nu jobbar jag och Storma med steg 13 i specialsökskursen vi går hos SWDI och nu har vi lagt till externbelöning. Det är något jag har varit extremt dålig på att jobba med och därför inte känner mig helt bekväm med. Storma förstod ännu mindre när vi började med det, men hänger sin vana trogen glatt med. Grejen är att jag har drivit upp henne så hårt på Kong att det nu är det enda hon vill belönas med! Och Tobias rådde mig att inte belöna med Kong på marken, så jag har fått använda andra leksaker och de är Storma inte så intresserad av. Nya planen är att belöna med någon boll och hoppas att hon köper det. 

I februari ska Storma och jag (även de andra hundarna) påbörja ett nytt projekt och åka och träna klickerträning för fantastiska Elin Dahlin på Tassa Rätt i Örebro. Jag och Elin var kurskamrater på utbildningen till specialsöksinstruktör på Lerkulans Hundcenter och jag är väldigt imponerad av hennes noggrannhet och öga för detaljer. Därför ska det bli väldigt roligt att göra en extra satsning på klickerträningen ihop med henne. Jag tror att klickerträningen kommer att ge mig väldigt mycket och att den även kommer att stärka Stormas självförtroende, då hon är en väldigt försiktig tjej.

I april ska Storma och jag gå en endagskurs i apportering för Elsa Blomster, en dag som anordnas av Miranda på Svartvit Hund i Vingåker. Det är min första kurs i apportering och det ska bli spännande, kul och väldigt nervöst! Apporteringen är i princip en helt ny värld för mig och jag har ingen aning om vad jag ska göra! Storma kommer säkerligen vara en stjärna, hon älskar att apportera saker, precis som sig bör för en labrador.

Närmast i tid ska jag och Storma (haha, stackars Storma) nu till helgen åka på första träffen i valp- och unghundssatsningen hos Heléne Lindström på High 5 Hundkurser i Skänninge. Det här är en kurs som jag sett fram emot så himla mycket! Äntligen ska jag ge mig själv möjligheten att nörda ner mig i lydnadsträning med min lilla Storma som är så mjuk och följsam och har en något förvirrad matte. 

Nästa vecka drar våra kurser igång i den nya lokalen på Hydraulvägen 3 i Jursla industriområde. Jag börjar med två valpkurser, en vardagslydnad, en grundkurs i specialsök och en fortsättningskurs i specialsök. Det ska bli väldigt roligt att få träffa alla som anmält sig och lära känna dem och deras hundar. Samtliga kurser jag håller utformar jag som kurser jag själv skulle velat gå. Jag lägger in mycket av min kunskap om hundens beteenden och behov i kurserna i form av teori och all träning sker på individnivå för att alla ska känna att de får den träning de behöver och som de behöver mest. Jag kommer även att fokusera mycket på att ge hundägarna de verktyg de behöver för att få det bästa hundliv de kan få med sin älskade hund.
Idag ska jag åka och hämta gamla gardiner som ska sys om till skynken som kommer att hänga över kompostgaller i lokalen för att kunna erbjuda alla hundar lite lugn och ro under teoridelarna – det är inte så lätt att koppla bort alla andra när man kommer till en ny miljö. 

Jag hoppas att ni som läst ända hit känner att ni vill komma tillbaka och läsa mer om det som dyker upp här. Kom ihåg att prenumerera uppe till höger för att inte missa något inlägg! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln