Skolstart!

Idag var det så dags, jag och Buffy började vår tävlingsinriktade valpkurs!
Mitt lilla hjärta skötte sig jättebra, men tyckte det var svårt att koppla av mellan övningarna och när vi hade paus. Det jobbar vi vidare på, i enklare miljö här hemma.
Först fick var och en slalom mellan de andra ekipagen, och när jag (efter skäll från fröken) fick rätt sorts godis i näven skötte hon sig exemplariskt! Fin kontakt och hon struntade helt i de andra valparna.
Sedan jobbade vi med sitt, stanna kvar. När jag fick in i skallen hur små sidosteg jag skulle ta, gick det också jättebra.
Därefter jobbade vi med position vid sidan genom att använda "skålen" och kasta godis åt sidorna. Hon är inte supersnabb i vändningarna, men det kommer väl. Mest liknar hon en kalv med sina långa ben som fladdrar. :)
Vi kommer stt lägga mycket krut på leken och idag hade jag med mig en kaninkampis och den hade hon svårt att få grepp om. Dessutom är hon inte riktigt av samma kaliber som borderterrierna när det gäller att kampa och hälla fast. Vi får jobba på det helt enkelt! Ny fårkampis är i alla fall inköpt, ihop med lever och kycklinghjärta.
Efter en paus lekte vi lite mer, sedan jobbade vi med ingång vid sidan med "skålen". Buffy var lite seg och trött, men de gånger hon försökte blev det väldigt bra.
Många intryck och mycket att fundera på för både valp och matte. Buffy har mest sovit resten av dagen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln