Egentid och djupandning.

Som sagt, ett roligt jobb som kan utföras när som helst och var som helst, har verkligen både för- och nackdelar. 

Därför var det idag livsnödvändigt att komma ut i skogen och bara andas. Dessutom kommer jag nu att verkligen lägga krut på det här med egentid med hundarna - något som jag är VÄLDIGT dålig på! JAg tar ofta med mig så många som möjligt om jag ska ut i två timmar, det är liksom mest praktiskt på det sättet. Så har jag hållit på, trots att jag varit väl medveten om vikten att ha egentid med alla sina hundar för att stärka de individuella relationerna. Men nu kommer de att få gå själva varannan dag i veckorna och tillsammans på helgerna. Valpen går fortfarande inga promenader alls, så hon får mest leka hemma på tomten. 
Leeloo och jag gav oss ut och när vi kom till Nunnebanan stannade jag upp, blundade och djupandades en stund. När jag öppnade ögonen såg jag Leeloo stå och blänga på mig, jag kunde riktigt se hur hon skakade på huvudet åt mitt påhitt! =D Lätt för henne, hon lever ju alltid i nuet. Och det vill jag verkligen ta till mig från deras värld, de är ju fantastiska på det. 
Leeloo njöt av att följa alla spår i snön, även om jag inte hade lust att klampa ut i djupaste snön i skogen. Vi försökte få till en del parcour-träning, men det är också svårt när snön ligger tjock och tung över alla stockar och stenar. Men eftersom de nyligen har avverkat i vårt område, så finns det några åtkomliga högar, som ligger stadigt.
Imorgon blir det Harry som får komma ut och göra mig sällskap. Jag ska försöka få till lite mer träning, men det är svårt att åka iväg och träna när jobben duggar tätt, så vi tränar här hemma. Leeloo och Harry tränar lydnadsmoment och att kliva upp på pallar - jag är nyfrälst inom klickerträning efter ett långt uppehåll. Valpen tränar sitt och ligg, samt att kliva upp på pallen. De blir helt vilda när klickern och godisburken kommer fram och jag har tänkt att jag ska filma någon gång, för det är roligt att se hundar träna med sådan glädje! Senast var Buffy så glad att jag hade behövt ha hjälm på mig, hon flänger med tassar och huvud, så hon skallade mig rejält! :O Men vad gör det, bara hunden är glad.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln