Apporteringskurs för Elsa Blomster

Foto: Klickerförlaget Foto: Klickerförlaget
Helgen 21-22/9 kommer Elsa Blomster från Blomsterhundar och Klickerförlaget och håller grundkurs i apportering hos oss! Elsa är ett välkänt namn inom den belöningsbaserade apporteringsträningen och vi är så glada att få välkomna henne tillbaka till oss helgen 4-5 mars. Läs mer om Elsa och Klickerförlaget.

Lördag 21/9: 10–16
Söndag 22/9: 9–15

Grundkurs jaktapportering

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i apporteringsarbetet. Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om de olika delarna i apporteringen, vare sig du har som mål att starta på prov eller vill göra någon rolig aktivitet tillsammans med din hund. Att lära hunden hämta och bära saker kan användas som grunder till tricks till exempel. Kursen vänder sig först och främst till dig som har en apporterande hund men alla hundraser är välkomna!

Vi kommer att dela upp de olika momenten i mindre delar för att sedan sätta ihop till kedjor och lägga på störningar. Under kursen arbetar vi med avlämningar, gripande, stoppsignal, dirigering, jaktfot och stadga. Hela apporteringskedjan kan läras in på ett lekfullt sätt, vilket vi kommer att utnyttja. Vi kommer också att använda oss av dummies i träningen. Kursen individanpassas utifrån varje ekipages nivå och mål. Vi kommer även att kunna försvåra övningarna för dig som har kommit lite längre i träningen.
Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden. 

Kursen bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på. Kursen utgår från boken  ”Apportering till vardag och fest”. Den kan köpas på Klickerförlaget eller Adlibris.

Varmt välkommen!

Antal platser: 8 stycken  (7 platser kvar)
Kursavgift: 3 000:– inklusive moms
Faktura skickas ut  i samband med bokningsbekräftelse, anmälan är bindande. Avbokning endast giltig med läkarintyg eller veterinärintyg.

Frågor?