På spåret

Här på Gotland har vi lyxen att bo hemma hos mamma och hennes man, Erik, som har ett förflutet inom bruks. Det drog vi nytta av idag och gav oss iväg för att påbörja hundarnas personspårskarriär. 
Först ut var Buffy, endast fem månader gammal. Jag gick ut enligt Eriks instruktioner och Anders fick hålla i spårlinan. Det var väldigt jobbigt för nyfikna mig att sitta still bakom en enbuske och inte kunna se hur hon betedde sig. Hon drog förbi mig, men det blåste ganska hårt och spåret blev svårare än vi hade tänkt oss. Men till slut hittade hon mig och då blev det leverpastej! Erik sa att hon var duktig, men han tyckte det vore intressant att köra sök med henne i framtiden.
Min fina prick! Jag är så oerhört tacksam för fina, fina Buffy, hon är verkligen allt jag har drömt om och mer. Det svåraste är att hålla i bromsen och inte överaktivera henne och gå för fört fram. Hon kommer att bli AWESOME.

Därefter var det Leeloos tur och även denna gång gick jag ut och hukade bakom en stor buske. Leeloo fick ännu mer vind i sitt spår och for långt åt höger från spårkärnan, för att sedan spåra fram till mig i motvind. Duktig tjej! 

Vi var ense om att det nu var för hård vind, så Harry kom inte ut i något spår idag. Vi hoppas på lite mindre blåst imorgon.

Sedan åkte vi och kollade in tävlingsplatsen inför morgondagens nose work-tävling, den första som vi anordnar. Även där får vi hoppas på bättre väder, annars kan det bli en sjukt spännande tävling... 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln