Den goda tanken som försvann eller själv är bäste dräng

Idag tänkte jag vara smart och dels dra nytta av den sabla avverkningsmaskinen som står här uppe, och dels få en okänd gömma, varvid jag bad Anders sätta ut gömman när han åkte.
En timme senare gick jag glad i hågen upp till maskinen och gav Leeloo kommando att söka. Jag backade före henne för att hon skulle jobba noggrant och hon gick på lagom höjd. Döm min förvåning när hon inte fick någon träff på hela maskinen. Jag ringde Anders för att fråga om han hade glömt det och han sa att den satt på vänster bakhjul. Då tog jag ut Harry och satte honom i arbete, men han hittade den inte heller! Vilket inte var så konstigt... Anders hade satt den på den övre delen av däcket innanför snökedjan... Det var ju ganska mycket svårare än vad hundarna klarar av, med tanke på de vassa snöpiggarna som gjorde att de inte kunde ställa sig mot däcket. Suck...
Jag satte undan Harry och flyttade doften, varpå både Leeloo och Harry gjorde fina sök och fick träff. Men det är väl bara att ge Anders tydligare instruktioner nästa gång... :)

Jag passade även på att köra ett inomhussök i stallet när jag var där. Leeloo fick återigen en väldigt bestämd matte som ville att hon skulle söka av varenda centimeter, eftersom jag upplever att hon är lite blasé och sveper förbi stora områden. Glädjande är i alla fall att hon gjorde fina frysmarkeringar i båda sina sök. Harry tappade konceptet helt och hållet och lyckades inte hitta gömman alls. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln