NW-träning i svår miljö

Igår fick vi veta att vi fått en startplats i Vårnosen, en stor NW-tävling i Haninge 8/4. Jättekul! 
Dagens träningspass blev därför i svår miljö: en gömma i parkeringshuset under Ingelsta, på en kundvagn, den fick ligga ca en timme. Leeloo jobbade på bra, hon släppte några gånger när någon körde in en ny vagn i raden hon jobbade på, men det är helt okej. I övrigt fortsatte hon att jobba och hittade tillslut gömman, trots mycket folk, bilar och ljud. Duktig tjej! 

Däremot så måste jag lägga i en högre växel på vår relation, vi har tappat massor sedan Buffy kom. Det har inte varit min avsikt och jag har själv inte märkt av det, men det har tydligen Leeloo gjort. Ovanpå det så har hon varit skendräktig, vilket verkar ha förvärrats av valpens ankomst, och lite lurig i humöret. Sedan har Buffy bitit henne så mycket i nacken och halsen med sina sylvassa valptänder att det blivit stora sår på henne. Om man försöker stryka henne över de områdena blir hon alldeles konstig och går sin väg. 
Första steget blir mer egentid med henne, både promenader, träning och bara umgås. Tyvärr är Buffy ganska bestämd med att hon alltid vill vara där jag är, annars gnäller hon tills hon får vara det. Men vi får sätta ned foten i den frågan, hon får anpassa sig och inse att hon inte alltid får vara med. Det är hårt att vara valp, men vissa saker är ohållbara. 

Det här med att ge alla sina hundar egentid är ack så viktigt. Jag har försökt vara duktig på det, fast ändå gjort fel, i och med att jag nästan alltid tagit med BÅDE Leeloo och Harry. Jag har tyckt att de då får en paus från valpen, men det är ändå inte samma sak. Skärpning, matte!
Därför ska Leeloo få en egen långpromenad med matte både lördag och söndag, sedan får vi ordna ett schema för hundarna. Jag ska försöka komma ut med Harry också, annars får jag skicka ut Anders. Det är ju trots allt hans hund... =)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln