Tävling i Gnesta

Lördag morgon var det dags att åka till Gnesta för Leeloos och min första officiella nose work-tävling. Tack vare snöfallet blev vi sena och jag kom insnubblandes när de redan hade påbörjat banvandringen. Vi var uppdelade i två grupper och vi skulle starta först... Jag var nervös som fan och Leeloo är alltid väldigt skällig och spänd när hon kommer ur bilen på nya ställen, vilket gör mig ännu mer spänd. Jag försökte bara att få henne att komma ner i varv tills det var dags för fordonssök och utomhussök.

  • Fordonssöket bestod av en släpkärra och en bil. Vi startade snett bakom släpet och Leeloo valde att gå på höger sida och rakt fram till handsken, i princip. Jag blev så förvånad över att det gick så fort, men jätteroligt, såklart. Då både släppte och ökade nervositeten - vi hade ju fortfarande chans på diplom! 
  • Utomhussöket var en husvägg med luftvärmepump, utomhusgrupp, en liggande utomhuskruka, två skyfflar och en klotgrill - samt en jäkla keramikkanin! Leeloo spände sig över kaninen, så hon fick gå fram och söka av den först. Därefter tappade jag helt konceptet och hade ingen ordning på mitt sökområde. Leeloo gjorde en kort markering på krukan, men jag tog inte den. När vi sökte på grillen så tog tyvärr tiden slut. Leeloo fick sedan belöning vid doftkällan i krukan.
Surt! Men det är ju skönt när det är jag som felar och inte hunden, det känns som något att föredra. Därefter hade vi paus i ca en timme, sedan tog jag ut henne igen och sprang några vändor på parkeringen för att hålla värmen och komma igång. 
  • Behållarsöket var kartonger inne i tennishallen. Leeloo gick ganska direkt och gjorde en kort markering på en låda, men jag tog inte den heller, Jag hade kvar den lådan i bakhuvudet och lät henne gå över några fler. Men hon gick tillbaka och gjorde en bättre markering. 
  • Inomhussöket var en del av tennishallen med vägg, skor, en hylla med skor i och ett bord med två stolar. Jag lät Leeloo söka upp på väggen rakt fram direkt och följde sedan väggen, över skorna. Hyllan stannade hon på och jobbade för att ringa in doften och gav en mycket bättre markering. 
Underbara hund! Men så jävla surt att jag inte tog markeringen i utomhussöket - vi hade ju fått vårt diplom! Men vi fick SSE i behållarsök och inomhussöket och jag jobbade på riktigt bra med linan. Tills nästa tävling ska vi jobba på frysmarkeringar och matte ska skärpa till sig, lita på sig hund och göra upp en sökplan som ska hållas. Och så ska jag visst andas, också. Djupt. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln