Välkomna till vår värld!

Hejsan! Välkomna till oss på Kolmårdstassar och kennel Greyhame's. Jag har tänkt försöka blogga lite om oss och vår träning och tävlingar som vi är på, dels för mitt eget höga nojöes skull, för att kunna gå tillbaka och se hur det har gått tidigare och för att någon kanske vill läsa om något vi har gjort. 

Nu har vi tre hundar: 

  • Harry (NORD UCH Bombax Julius Caesar, 1:a pris öppen klass viltspår), 10, 5 år. Det var den andra hund jag köpte från CG och Monica Stafberg i Björklinge och vi har haft en besvärlig relation redan från start. När jag skulle hämta honom som valp så kröp han in under deras kökssoffa och ville inte komma fram. På den vägen har det väl fortsatt, jag har haft planer och det har Harry också – helt andra planer... :) När vi gick till Cindy Pettersson och fick honom trimmad var han 5 år och hade inte gjort någon dundersuccé på utställningar, men det blev det ändring på. Efter det tog det 5 utställningar på månader och sedan var han svensk utställningschampion. Ungefär ett halvår senare var han även norsk utställningschampion. Sedan dröjde det ungefär 5 år till innan han tog sitt danska cert och därmed blev nordisk utställningschampion. Harry är tävlad i lydnad, eller olydnad borde det nog kallas, med riktigt usla resultat. Jag har lagt för mycket press på honom från början av vår träning och det har tagit sig uttryck genom att han inte orkar eller vill samarbeta med mig på tävling, på träning kan han göra 10-mässiga moment. Harrys introduktion till nose work trodde jag skulle bli en succé, men icke... Han bommade tre doftprov, varav ett med Anders. Sedan kom han visst på att han skulle hoppa på tåget och klarade sitt doftprov i januari på min nw-instruktörsexamen! Han har sina egna idéer, den lille herrn. Harry har tre valpkullar, en hos Bombax, och två hos Rottkaisers, och han nedärver sitt trevliga temperament väldigt fint. 
  • Leeloo (SE NO UCH Rottkaisers Lily Potter, 1:a pris öppen klass viltspår, CACIB), 3 år, är Harrys dotter från Rottkaisers andra kull. Vi hade egentligen inte tänkt ta någon valp vid den tiden, eftersom vi väntade Miranda bara några veckor senare, men ville väldigt gärna ha en valp efter Harry. Leeloo skulle egentligen bli Anders hund var tanken, men hon är min själsfrände – jag som aldrig skulle ha  någon himla tik! :) När hon var 2 år och 3 månader tog hon sitt norska och svenska championat och jobbar nu på sitt danska cert och nordiska championat. Hon har ett CACIB. Leeloo passar utmärkt till krävande nosarbete och tränas och tävlas inom både viltspår och nose work, men tyngdpunkten i hennes och mitt arbete ligger på specialsök. Under våren 2018 ska Leeloo utbildas till narkotikasökhund och vi tränar för Eva Münter på Dog & People. Förhoppningsvis ska Leeloo få valpar under det här året, planerad pappa är C.I.B. FI J(g)CH J Loppekassa Try It Again "Hugo". Leeloo var verkligen inte glad åt att vi i december förra året tog hem en ny liten tjej, som numera är gigantisk i vår mått mätt! 
  • Buffy (Alot Spots Marcoville, LUA), 3,5 månad, är vår första dalmatiner i team Greyhame. Jag hade en för 10 år sedan, men det var en import från Spanien och ev. inte renrasig. Eftersom han togs bort p.g.a. svåra problem med urinsten, som är relativt vanligt hos dalmatiner, så ville vi ha en LUA den här gången. Det är en lång historia i sig, men den "varianten" får i alla fall inte så svåra problem. Så vi har väntat och letat i ca 2,5 år och fick tillslut tag på vårt älskade spöke hos Helena på Alot Spots. Buffy har inte hunnit hitta på så mycket än, såklart, men planen är att hon ska bli preparatsökhund och helst lära sig några fler trix... =) Buffy ska börja på tävlingsinriktad valpkurs för Ingela Karlsson i Söderköping nu på onsdag och det ska bli jätteroligt! 
Etiketter: harry leeloo buffy

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln