Tävlingskurser i nose work

Klass 1

Med sikte på klass 1!

Kursen innehåller moment som tävlingspsykologi, träningstävling, miljöträning, störningsträning, markeringar och tomsök. Kursen går varannan vecka för att ge ekipagen tid att träna mellan gångerna.

Erfarna kursledare inom nose work, specialsök, stresshantering och uppdaterade med den senaste forskningen inom hundträning.
Kursens upplägg går igenom markeringar, behållarsök, inomhussök, fordonssök och utomhussök och avslutas med en inofficiell tävling, men allt innehåll anpassas utifrån anmälda ekipage.
Krav på godkänt doftprov eukalyptus.

Datum: 25/8, 8/9, 22/9, 6/10 och 20/10 (ojämna veckor)
Tid: 18:00 – 20:00
Plats: Hydraulvägen 5, Åby (andra platser tillkommer)
Antal platser: 6 ekipage
Kostnad: 2 500:-
Instruktörer: Eva Münter, specialsökslärare och stresscoach, samt Sarah Wallin Bååth, SNWK-certifierad nose work-instruktör och diplomerad problemhundskonsult.

Anmälan och frågor: info@dogandpeople.se

Klass 2 & 3

Med sikte på klass 2 och 3!

Vi jobbar vidare med svårigheterna i klass 2 och 3, bland annat oåtkomliga gömmor, kombidofter, störningsdofter. Vi jobbar även med summitsök för att öka hundens sökuthållighet och för att träna vårt eget söksystem.

Förkunskapskrav: godkänt doftprov eukalyptus och lagerblad, samt startat officiellt i klass 1.

Kommande kursstart: hösten 2020, mejla intresseanmälan: info@dogandpeople.se

Special

En ny och rolig kurs i samarbete med Dog & People!

En kurs som utmanar och utvecklar ekipagen med nya svårigheter. Här tänker vi utanför den berömda lådan och fokuserar på att öka uthållighet i söket och att tillsammans med hunden ta oss an större och svårare sökområden. Kursen hålls varannan vecka för att ge ekipagen tid att träna ordentligt mellan tillfällena och vi träffas på olika ställen i Norrköpingsområdet.
 
I den här kursen förhåller vi oss inte till tävlingsreglementet vad gäller utformning av sökområde, maxtider, antal gömmor och deras placering. Syftet med kursen är att få hundar som är mer systematiska och uthålliga i sina sök, hundar som tar för sig av sökområdet och inte har förutfattade meningar om var doften kan finnas eller hur många gömmor det kan finnas i varje område.
Förvänta dig det oväntade och anmäl dig och din hund till detta nose work-äventyr!

Förkunskapskrav: godkänt doftprov eukalyptus samt startat officiellt i klass 1.
 
Instruktörer: Eva Münter, Dog & People och Sarah Wallin Bååth, Kolmårdstassar
 Datum: 18/8, 1/9, 15/9, 29/9, 13/10 (jämna veckor)
 Tid: 18:00 – 20:00
 Antal platser: 6
 Kostnad: 2 500:-

Anmälan och frågor: info@dogandpeople.se

Mocca markerar en hög gömma
Mocca markerar en hög gömma