Apporteringskurs för Elsa Blomster

Foto: Klickerförlaget Foto: Klickerförlaget
Helgen 4-5/3 2023 kommer Elsa Blomster från Blomsterhundar och Klickerförlaget och håller fortsättningskurs i apportering hos oss! Elsa är ett välkänt namn inom den belöningsbaserade apporteringsträningen och vi är så glada att få välkomna henne tillbaka till oss helgen 4-5 mars. Läs mer om Elsa och Klickerförlaget.

Lördag 4/3: 10–16
Söndag 5/3: 9–15

Fortsättningskurs jaktapportering

Detta är en kurs för dig som vill komma vidare med grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever. Kursen riktar sig främst till dig som har en retriever och vill lära dig teorin och praktiken bakom retrieverarbetet med fokus på working test. 
 
Vi jobbar vidare med
• Avlämningar 
• Gripande 
• Närsök 
• Stoppsignal 
• Dirigering 
• Jaktfot 
• Stadga 
 
med fokus på att sätta ihop momenten. Vi kommer också att prova på en working test-station för att se hur momenten fungerar i mer ”tävlingslik” situation.
 
Under kursens gång kommer vi att kvalitetssäkra alla moment genom att använda oss av störningar och vi får engagerade och säkra hundar eftersom vi jobbar igenom grunderna ordentligt först. 
 
Eftersom gruppen är liten finns stor möjlighet till att arbeta utifrån individuella behov.
 
Kursen pågår lördag 15/10 kl. 10-16 och söndag 16/10 kl. 9-15 med uppehåll för lunch. 
 
För att tillgodogöra dig kursen så mycket som möjligt bör du ha avlämningarna hyfsat på plats, även om vi naturligtvis vid behov jobbar på att förfina dem under kursen.
 
Även spaniel och stående hundar som vill arbeta mer med just apporteringsdelen av jakten är välkomna, men stöt och momenten för de stående hundarna kommer inte att ingå i kursen. 
 
Kursen bygger på ett klickertänk. Du behöver dock inte ha någon erfarenhet av klickerträning innan kursen men det är bra om du har satt dig in lite i vad det innebär så du vet att detta är en kurs som passar ditt sätt att träna på. Kursen utgår från boken  ”Apportering till vardag och fest”. Den kan köpas på https://klickerforlaget.se/ eller Adlibris. Varmt välkommen! 

Antal platser: 8 stycken
Kursavgift: 2 800:– inklusive moms
Faktura skickas ut  i samband med bokningsbekräftelse, anmälan är bindande. Avbokning endast giltig med läkarintyg eller veterinärintyg.

Frågor?